"JAPKA"
Każdy z Nas miał kiedykolwiek styczność z TYM owocem. Jego odmian i pochodzeń jest mnóstwo. Według encyklopedycznej formułki Jabłko to jadalny, kulisty owoc jabłoni o soczystym i chrupkim miąższu, spożywany na surowo, a także po obróbce kulinarnej. No właśnie i tym się dziś zajmiemy. Specjalnie dla Was kilka przykładów formatowania tego owocu do różnych postaci.
1) Typowy "babciny" sposób - KOMPOT
Przepis zapożyczony tutaj = http://ugotuj.to/ugotuj/160205909/kompot+z+jablek/p/
2) PLACEK tzw szarlotka - prawdziwe niebo w gębie!
I jeden z łatwiejszych przepisów tutaj = http://ugotuj.to/ugotuj/-6780187/jablecznik+z+kruszonka/p/
3) SOK ze świeżo wyciskanych owoców. Jak najbardziej godny polecenia :
Przepis? Wziąć obrane jabłko, wycisnąć sok ;))
4) JABŁKO w KARMELU mmmmmmmmm ^2 ! Polecam zwłaszcza te na Ukrainie ;)
Krótki przepis tu = http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/jablka-w-karmelu_4766.html
5) Oraz coś dla specjalnych smakoszy...ANTONÓWKA %
Przepis hm...polecam wybrać się do marketu/sklepu (co bliżej domu :D)
I na zakończenie urocza kola. Dobrej nocy ;))
Nat