wtorek, 26 listopada 2013

"JAPKA"



Każdy z Nas miał kiedykolwiek styczność z TYM owocem. Jego odmian i pochodzeń jest mnóstwo. Według encyklopedycznej formułki Jabłko to jadalny, kulisty owoc jabłoni o soczystym i chrupkim miąższu, spożywany na surowo, a także po obróbce kulinarnej. No właśnie i tym się dziś zajmiemy. Specjalnie dla Was kilka przykładów formatowania tego owocu do różnych postaci. 

1) Typowy "babciny" sposób - KOMPOT


2) PLACEK tzw szarlotka - prawdziwe niebo w gębie! 

I jeden z łatwiejszych przepisów tutaj = http://ugotuj.to/ugotuj/-6780187/jablecznik+z+kruszonka/p/

3) SOK ze świeżo wyciskanych owoców. Jak najbardziej godny polecenia : 


Przepis? Wziąć obrane jabłko, wycisnąć sok ;))

4) JABŁKO w KARMELU mmmmmmmmm ^2 !  Polecam zwłaszcza te na Ukrainie ;)

5) Oraz coś dla specjalnych smakoszy...ANTONÓWKA % 

Przepis hm...polecam wybrać się do marketu/sklepu (co bliżej domu :D) 

I na zakończenie urocza kola. Dobrej nocy ;)) 




Nat