czwartek, 5 grudnia 2013

Papryki faszerowane

Przedstawię Wam mój przepis na papryki faszerowane. Uważam, że jest to danie, którym można najeść się i wygląda bardzo efektownie.  Wczoraj zaserwowałam je na obiad mojej rodzinie
 i wszystkim smakowało.

Składniki :
4 papryki
500g mięsa mielonego
2 torebki ryżu
Ser w plastrach
2 łyżki koncentratu pomidorowego
½ szklanki wody
2 średnie cebule
Maggi
Vegeta
Sól
Pieprz
olej

Sposób przygotowania :
1.    Papryki kroimy na połówki i wyciągamy miąższ.
2.    Następnie gotujemy ryż w osolonej wodzie.
3.    Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
4.    Do miski wkładamy mięso mielone, które łączymy z cebulką i ryżem.
5.    Do 1/2 szklanki wlewamy wodę i 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
6.    Przyprawiamy to maggi, solą, pieprzem i vegetą oraz wodą z koncentratem pomidorowym.
7.    Wszystko mieszając łączymy za sobą.
8.    Napełniamy papryki farszem.
9.    Wkładamy do piekarnika na godzinę na 160 stopni.
10.    5 min przed wyjęciem na każdą paprykę kładziemy ser.

Tutaj zdjęcia jak to wyszło 


a) przed
b) efekt końcowy


SMACZNEGO ! 



                                                                                     Dira

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz