czwartek, 21 listopada 2013

Dylemat śniadaniowy - jajo :D



Właśnie wstałam i zastanawiam się co zjeść ;p
Naukowcy z uniwersytetu Cambridge stwierdzili, że na śniadanie powinno jeść się jajka, gdyż proteiny, które w nich są dodają energii.

To prawda jajko jest bogatym źródłem substancji odżywczych, posiada dużo witamin D, A oraz niektóre witaminy z grupy B.

Tylko co powiecie na jajko w takiej wersji ?Posmakowalibyście ?

1)    Stuletnie jaja – kacze lub kurze jaja na twardo zakonserwowane i przechowywane od kilku tygodni do kilku miesięcy, przysmak kuchni chińskiej 



2)      Balut kacze (rzadko kurze) jajo gotowane w którym znajduje się zarodek ptaka, potrawa kuchni południowo-wschodnioazjatyckich



1)    Jajka gotowane w moczu – przysmak kuchnii chińskiej, jajo gotowane w moczu młodych chłopców

 Jakoś straciłam chęć na danie z dodatkiem jajka... zjem grzanki :D


                                                                                                     Dira

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz