Właśnie wstałam i zastanawiam się co zjeść ;p
Naukowcy z
uniwersytetu Cambridge stwierdzili, że na śniadanie powinno jeść się jajka, gdyż proteiny, które w nich są dodają energii.
To prawda jajko
jest bogatym źródłem substancji odżywczych, posiada dużo witamin D, A oraz
niektóre witaminy z grupy B.
Tylko co
powiecie na jajko w takiej wersji ?Posmakowalibyście ?
1) Stuletnie
jaja – kacze lub kurze jaja na twardo
zakonserwowane i przechowywane od kilku tygodni do kilku miesięcy, przysmak
kuchni chińskiej
2) Balut – kacze
(rzadko kurze) jajo gotowane w którym znajduje się zarodek ptaka, potrawa
kuchni południowo-wschodnioazjatyckich
1) Jajka gotowane w moczu – przysmak kuchnii chińskiej, jajo gotowane w moczu młodych chłopców
Jakoś straciłam chęć na danie z dodatkiem jajka... zjem grzanki :D
Dira
Dira
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz